Referenties

'Door cliënten voor cliënten'
Deze testimonials zijn geschreven door cliënten die begeleid zijn door viaWMO. Wij bedanken de cliënten voor het delen van hun beleving.

 

Personal trainer

Wat kan ik zeggen?!

Ik ben een jongeman met een rijke geschiedenis aan hulpverlening, vol met medicatie, trajecten, therapie en begeleiding van zowel standaard hulpverleners als (op papier) hooggekwalificeerde hulpverleners in de vorm van maatschappelijk werkers, psychologen en psychiaters. Mijn "nadeel" is dat ik zelf nogal thuis ben in psychologie en gedragswetenschap. Dat maakt mij extra kritisch en waakzaam bovenop het feit dat ik TOCH al enorm wantrouwend ben. Mijn wantrouwen en kritische houding tegenover hulpverleners is dan ook bovengemiddeld. Toen kwam het moment dat ik in contact kwam met Gwen Fleuren.

Het was een moeizame start vol argwaan en wantrouwen, in de zin van; oke, hier is weer iemand die betaald krijgt om mij zo snel mogelijk een goed gevoel aan te praten, waardoor ik voor de zoveelste keer tijdelijk kan terugkeren naar de arbeidsmarkt. Want uiteindelijk wordt ze door UWV ingehuurd om een re-integratie te realiseren. Ondanks mijn kritische en wantrouwende houding vorm ik mijn uiteindelijke oordeel aan de hand van wat die persoon zegt, doet, belooft en al dan niet nakomt. Want als je jezelf niet openstelt, houdt dat alleen maar in dat JIJZELF nog niet geholpen WIL of KAN worden. Het is niet erg om kritisch te zijn, vind ik zelf, maar wees wel eerlijk met je oordeel. Want er zijn zeer zeker, hoe zeldzaam dan ook, mensen die echt willen helpen omdat ze graag iets voor een ander willen betekenen. Hier is Gwen Fleuren een heel mooi voorbeeld van, kan ik met zekerheid zeggen na ruim een jaar ervaring met haar begeleiding. Haar aanpak is gericht op de MENS in zijn situatie en niet als een scenario met een nummer, dat ze moet uit zien te werken om haar loon binnen te halen. En met haar professionele ervaring op het gebied van maatschappelijk werk, het zelfstandig ondernemerschap, sport-instructeur in combinatie met haar betrokkenheid en oprechte menselijkheid bezit ze een zeldzame combinatie van "tools" om iemand erbovenop te helpen. Mits je zelf wilt en bereid bent om er keihard voor te werken.

Zo ben ikzelf namelijk eindelijk na 30 jaar beginnen in te zien waarom het altijd na verloop van tijd spaak liep. Samen met Gwen ben ik op zoek gegaan naar wie ik nu daadwerkelijk ben en wat IK wil in het leven. Dat vergt tijd, geduld, vallen en opstaan, eerlijk durven zijn tegen jezelf en een heleboel motivatie om er zelf bovenop te willen komen. Want op het eind van de dag kan iemand je het gereedschap aanreiken, maar je moet er zelf KEIHARD voor werken. Maar met de juiste begeleiding wordt je energie de richting opgestuurd waar winst valt te behalen. Zo staat mijn traject nu op een punt dat ik begin met een opleiding in iets dat ik daadwerkelijk WIL gaan doen. Ik heb nooit geweten wat ik nu echt in mijn leven wilde gaan doen qua loopbaan, maar daar zijn we samen, met een soms vermoeiend stappenplan, achter gekomen. En het was elke seconde investering meer dan waard!

En het was elke seconde investering meer dan waard! Nu ik weet welke kant ik op WIL gaan, heb ik een voor mij ongekende motivatie en vastberadenheid. Mijn traject bij Gwen loopt nog steeds, maar ik ben nu al op een punt gekomen waar ik nooit van had kunnen dromen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik met begeleiding van Gwen en uiteraard met eigen bloed, zweet en tranen een van de vele succesverhalen ga worden!

Voor zover wil ik je al bedanken voor de geweldige begeleiding Gwen! Je bent een TOPPER!

 

De Keukenbarones

Na een periode van ziek zijn, kwam ik via het UWV terecht bij viaWMO. In de eerste instantie was ik erg sceptisch wat ze me daar wilde leren, ik vond het maar een "geitenwollensokken" ding waar ik verplicht naar toe moest. Maar die mening heb ik heel gauw moeten bijstellen, toen ik bemerkte dat men mij echt weer op weg wilde helpen. Inmiddels is mijn menig over viaWMO, SUUUUUPPPPEEEERRRR.

We hebben nu een zakelijke vriendschappelijke verhouding opgebouwd en wordt daar waar nodig heel goed geholpen. Inmiddels run ik nu sinds negen maanden een eigen zaak: maaltijdvoorziening voor ouderen, en het gaat heel goed! Bedankt viaWMO voor je hulp en inzet, ik heb echt heel veel aan jullie gehad.

 

Aphrodite Massagepraktijk & Cosmetics

Sommigen van ons maken in het leven iets mee waardoor je een drastische omschakeling maakt/moet maken op werkgebied. Ik hoef je niet uit te leggen dat dit zijn uitwerking heeft op het mentale en fysieke vlak. Zo ook bij mij. Ik ben van altijd werken voor dienstverlenende bedrijven gestart als zelfstandig ondernemer. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot en heeft ongeveer 2 jaar geduurd. Ik heb gekozen om samen met viaWMO een traject in te slaan welke heeft geleid tot een geweldig resultaat. Door samen te werken met Gwen Fleuren heb ik meerdere diploma`s behaald en onder meer een ondernemerplan gemaakt . Deze hebben geleid tot mijn eigen zelfstandige onderneming met samenwerkingsverbanden.

Gwen is een zakenvrouw die meerdere petten heeft. Hiermee bedoel ik dat ze buiten de functie als werkcoach, werkbegeleider naar zelfstandig ondernemerschap, maatschappelijk werker, tussenpersoon tussen andere ondernemingen ook nog eens een behoorlijk inlevingsvermogen en de benodigde kennis paraat heeft. Van al deze zaken heb ik gebruik mogen maken.

Gwen heeft mij geholpen om te zoeken naar de juiste dosering tussen wat haalbaar is en wat niet. Ik ben dankbaar dat Gwen in mijn leven is gekomen en mijn wens in vervulling is gegaan op gebieden zoal mijn huisvesting, mijn zelfstandig ondernemerschap en mijn persoonlijke ontwikkeling. Wat ik nog even wil benoemen is dat na het samenwerkingstraject met ViaWMO ik nu nog steeds voor advies of andere zaken bij Gwen terecht kan. Zij maakt hier gewoon tijd voor.

En dat is in deze tijd Uniek. Dank je Gwen voor wat je allemaal voor mij en met mij hebt gedaan!

 

Rapunzels Hair te Roermond

Ik had altijd al een droom om van mijn hobby mijn beroep te maken. Dit leek niet mogelijk voor mij, dacht ik i.v.m. mijn ziekte en persoonlijke gebeurtenissen. Via het UWV kwam ik terecht bij Gwen Fleuren (viaWMO). Zij heeft mij geholpen om deze droom werkelijk te maken. Haar kennis, vakkundigheid en contacten hebben mij geholpen met het opstarten van mijn bedrijf Rapunzels Hair. Gwen heeft mij niet alleen vakkundig en professioneel geholpen, maar vooral ook mentaal. Ik zat toen in een depressieve periode en dankzij haar ben ik hieruit gekomen. Gwen heeft veel geduld gehad met mij en ervoor gezorgd dat ik nooit opgaf. Zonder Gwen had ik dit nooit bereikt! Zelfs nu ons traject is afgelopen kan ik haar altijd bellen, mailen als ik vragen heb over het ondernemerschap. Ik raad iedereen viaWMO aan die hulp nodig heeft op dit gebied. viaWMO helpt je met je toekomst!! Bedankt Gwen voor al jou hulp en begeleiding. Zoals ik je zelf al heb verteld: JIJ BENT MIJN GOEROE!

 

De Verbeelding, praktijk voor natuurgerichte Therapieën

Ik ben bij Gwen terecht gekomen nadat ik al een tijd de gedachte had om als zelfstandig natuurgeneeskundig therapeut te gaan werken. Ik was erg enthousiast om te beginnen met het traject, in de wetenschap dat ik nog veel te leren had als ondernemer. Gwen heb ik ervaren als een betrokken en kritische begeleidster. Ze wist mij op de juiste momenten te stimuleren en te informeren. Haar open houding en haar respect voor mijn proces heb ik als erg prettig ervaren. Momenteel ben ik bezig met de doorstart van mijn praktijk. Mijn vaardigheden als ondernemer zijn gegroeid en daar pluk ik nu de vruchten van. Bedankt!