Referenties clienten

'Door cliënten voor cliënten'
Deze testimonials zijn geschreven door cliënten die begeleid zijn door viaWMO. Wij bedanken de cliënten voor het delen van hun beleving.

 

Cliënte coaching

Na ruim een half jaar thuis te hebben gezeten in de ziektewet met een burn-out werd ik door het UWV naar Gwen (viaWMO) doorverwezen. Ik wilde weer graag gaan werken, maar ik wist niet wat ik nog goed kon en wat ik leuk vond om te gaan doen. Daardoor maakte ik de stap niet om te gaan solliciteren en voelde ik dat mijn psychische gesteldheid weer achteruit ging. Toen ik kennis ging maken bij viaWMO wilde ik enerzijds wel hulp, maar vond ik het ook erg lastig om me open te stellen voor hulp. In totaal ben ik een half jaar begeleid door viaWMO en in deze periode heb ik middels persoonlijkheidstests en mijn beroepskeuzes veel over mezelf geleerd. Gwen stelde steeds 'lastige' vragen om me stimuleren over de zaken na te denken waarover ik liever niet dacht of die ik liever niet wilde zien. In een korte tijd heeft zij me goed leren kennen en met haar ervaring in re-integratie heeft ze me in een korte tijd geholpen om weer aan het werk te kunnen gaan.

Zo dacht ik bijvoorbeeld dat ik nooit meer in de zorg wilde gaan werken en was ervan overtuigd dat ik iets anders wilde gaan doen. Door de begeleiding van viaWMO ben ik echter achter gekomen dat mijn hart wel in de zorg ligt en dat mijn persoonskenmerken hierop aansluiten. Maar ik kwam er ook achter dat ik een duidelijke creatieve kant heb welke ik lange tijd verwaarloosd heb. Doordat ik dit inzag ben ik in mijn vrije tijd weer meer gaan doen met mijn creativiteit. Dit helpt me om te ontspannen na m'n werk; iets dat ik niet meer deed voordat ik in de burn-out belandde. Toen ik wist wat ik wilde, maar niet durfde te gaan werken omdat ik bang was dat het nog niet zou lukken, heeft Gwen mee gedacht over mogelijkheden om deze drempel te kunnen verlagen. Hierdoor kon ik tijdelijk met behoud van mijn uitkering aan het werk. Wat fijn dat dit mogelijk bleek! Ik ben Gwen/viaWMO erg dankbaar voor wat ze voor mij gedaan hebben en ben erg blij dat ik me open heb kunnen stellen voor deze hulp. Zonder deze hulp was ik zeker niet zo snel weer aan het werk geraakt en zou ik niet opnieuw kennis gemaakt hebben met de kant van mezelf die ik vergeten was (creativiteit). Iedereen die moeite heeft met re-integreren (zeker ook mensen die denken dat ze niet geholpen kunnen worden) zou ik aanraden om kennis te gaan maken bij viaWMO, niet alleen om weer aan het werk te kunnen gaan, maar ook waardevolle dingen over jezelf te leren.

 

Cliënte reguliere bemiddeling

2 jaar geleden heb ik mijn 3de burn-out gekregen. Ik wist niet meer wie ik was en had totaal geen zelfvertrouwen meer. Ik moest aan mijzelf gaan werken maar wist eigenlijk niet wat dat betekende. Ik kwam in contact met Gwen en zij zou mij hierin gaan begeleiden. Ik had wekelijks of twee wekelijks een gesprek met haar en eindelijk werd ik wel gehoord en serieus genomen. Ik heb geleerd om mijn grenzen aan te geven en voor mijzelf op te komen. Ik ben in die tijd zeker gegroeid waardoor ik nu beter kan omgaan met tegenslagen en niet meer helemaal van slag raak. Ze heeft veel gesteund in alle ups en downs die ik doorstaan heb in mijn proces naar groei. Ook als ik dacht dat ik niet goed bezig was heeft ze mij laten inzien dat ik hard aan mijzelf aan het werken was en niet zo streng voor mijzelf moest zijn, het hoorde erbij.

Ik kan nu beter relativeren en ben uitgegroeid tot een zelfbewuste, sterke vrouw die weet waar ze voor staat. Ik heb ook weer een job gevonden waardoor ik mijn leven nu weer op de rails heb. Dit heb ik allemaal te danken omdat ik de kans heb gekregen om via dit traject aan mijzelf te werken. Ik weet dat ik genoeg in mijn mars heb. Ook wil ik weer een studie gaan volgen zodat ik mij verder kan ontwikkelen en een andere baan kan vinden die beter bij mij past en waar ik dan meer energie uit kan halen. Bedankt dat ik deze weg met jou heb mogen afleggen en ik eindelijk wel eens trots op mijzelf ben met wat ik de afgelopen 2 jaar behaald heb.

 

Cliënte reguliere bemiddeling

Nadat ik mijn baan heb moeten opzeggen vanwege een bore-out ben ik in een re-integratie proces terecht gekomen. Ik wist dat het roer om moest maar ik kon maar moeilijk de motivatie vinden om echt stappen te ondernemen. Eigenlijk was het onderwerp bespreken met andere mensen al teveel gevraagd. Mogelijkheden die zich voordeden bekeek ik tevens altijd vanuit een negatief standpunt. Via het UWV kreeg ik toen de mogelijkheid aangeboden voor een loopbaanoriëntatie bij viaWMO.

Na een kennismakingsgesprek met Gwen Fleuren, waarin tevens in het kort werd uitgelegd hoe het traject er ongeveer zou gaan uitzien, was ik meteen enthousiast. De manier waarop ik met haar een gesprek kon voeren ervoer ik direct als prettig en gaf mij ook het zelfvertrouwen dat ik nodig had. Deze positieve impuls werd ook gelijk opgemerkt door mijn directe omgeving en psychologe.

De aanpak door Gwen leek in eerste instantie vrij pittig maar al snel merkte ik dat zij zich heel goed aanpast aan de persoon die tegenover haar zit. Doelgericht maar altijd met een persoonsgerichte aanpak. Mijn vooruitgang verliep dan ook zeer voorspoedig en eigenlijk was ik al sneller gereed met het traject dan van te voren was geplant. Ook het werktempo bepaal je bij viaWMO dus grotendeels zelf. Top.

Het resultaat was een hele nieuwe kijk op het sollicitatieproces en een duidelijk(er) beeld op wat ik wil. Momenteel zit ik nog in een oriënterende fase maar het eerste sollicitatiegesprek heeft al plaatsgevonden. Met succes. Op het moment van schrijven ben ik bezig met een stage in een volledig andere werksector.

Al met al kijk ik dus zeer tevreden terug op het traject bij viaWMO, en kan het dan ook iedereen ten zeerste aanbevelen. Dit biedt weer perspectief voor mijn toekomst, bedankt!

 

Cliënte spoor 2 traject

Dit bericht heb ik geschreven voor die mensen die momenteel geen werk hebben en spoor 2 ingeslagen zijn om aan de verplichtingen van het UWV te voldoen. Na een jaar ziek te zijn geweest en nog steeds de hoop te hebben om naar mijn eigen werkplek (werkte als receptioniste) terug te keren ben ik spoor 2 gaan volgen. Tijdens het eerste ziekte jaar heb ik steeds geprobeerd om weer aan de slag te gaan. Soms lukte het met 2 a 3 uurtjes per keer, ik werkte nl 3 dagen van 8 uur per week.

Gezien mijn gezondheid is het niet gelukt om 24 uur te gaan werken, maar de wil was er wel. Je wilt terug naar je eigen werplek, je wilt ergens bij horen. Toen het eerste jaar erop zat kreeg ik een mevrouw aan de deur die mij uitlegde wat er allemaal van mij verwacht werd. Er wordt nl. heel wat van je gevraagd zoals opdrachten maken, lijsten invullen, gesprekken voeren, sollicitatiebrieven maken en je bent hard aan het werk om beter te worden. Dat voelde voor mij heel tegenstrijdig en ik wilde dat allemaal niet, ik wilde de energie gebruiken om terug te gaan naar mijn werkplek. Gelukkig was die mevrouw die voor mijn deur stond, haar naam is Gwen Fleuren, een vrouw met geduld en iemand die je hielp de situatie in de juiste proporties te zien. Dit is niet altijd gemakkelijk geweest maar zij had de situatie goed ingeschat.

Daardoor heeft zij mij heel goed kunnen begeleiden. Ik ben geen gemakkelijk mens, als ik iets wil dan moet je van goede huize komen om het mij anders te laten doen. Ondanks mijn protesten, mijn problemen, mijn huilbuien is het haar gelukt om mij door spoor 2 te begeleiden. De adviezen die zij mij gedurende dat jaar heeft gegeven, daar heb ik nog steeds profijt van. Een van haar adviezen was: luister naar jezelf, wat niet kan, forceer niet. Mijn spoor 2 is in februari beëindigd en ik had haar beloofd een berichtje voor haar te schrijven over hoe ik het heb ervaren. Het is nu april het ging niet eerder door terugvallen en tegenslagen en ik voel mij niet schuldig dat ik het beloofde berichtje nu pas verstuur. Want nu kan het, ik heb een goede ochtend. En dank zij Gwen haar adviezen ben ik niet over mijn grenzen gegaan wat eerder ondenkbaar was want dan moest het berichtje gisteren al af. Het lukt natuurlijk niet altijd maar elke keer is weer een stap in de goede richting.

Een belangrijk punt wat ik nog niet vermeld heb is ook dat Gwen me raad heeft gegeven hoe ik op het werk sommige dingen moest aanpakken en over het aanpakken van alle formulieren die je krijgt want daar word je niet blij van. Ook daar was haar steun en kennis van zaken onmisbaar en kreeg je ook weer iets rust. Ik hoop als mensen mijn verhaal lezen dat ze zien dat er hulp voor je is in een situatie waar je liever niet in komt te zitten. Bij deze Gwen nogmaals bedankt voor je adviezen en inzet.

 

Cliënte reguliere bemiddeling


Mijn ervaring met viaWMO is zeer goed.

Door een zware ziekte periode en onzekerheden die daarbij horen was 't voor mij moeilijk om passend werk te vinden. viaWMO gaf persoonlijke begeleiding en aandacht die ik als persoon erg nodig had. Mijn ervaring met vele organisaties was vooral onbegrip, ik voelde me vaak een nummer en niet begrepen. Ik werd geconfronteerd met een ziekte waarvan ikzelf nog nooit had gehoord maar waar ik wel de gevolgen van had ondervonden.
Die onzekerheid en de vele vragen hierbij maakte mij erg angstig, want 't is chronisch. De angsten die ik had na mijn ziekte periode waren zo erg, dat ik persoonlijke en goede begeleiding nodig had.
Inlevingsvermogen en erkenning in mijn situatie was een pré. Velen zagen in mij weer een gezond iemand, iemand die moest gaan genieten van 't leven, want ik had 't overleefd.
Ik was te jong om thuis te blijven, ik moest gewoon weer deelnemen aan de maatschappij zoals alle anderen dat deden.
Van binnen schreeuwde ik, ik voelde mij alleen met mijn angsten, 't voelde alsof ik mij aanstelde. De echte problemen kwamen pas na mijn ziekte periode tijdens 't verwerkingsproces..
De ziekte periode was een tijd van overleven en de klap komt meestal bij een gebeurtenis daarna. Ik was als 't ware weer gezond lichamelijk maar psychisch had ik nog steeds grote problemen, vooral bij het weer deelnemen aan de normale maatschappij. Ik wilde baas blijven over mijn eigen lichaam, ik bepaal en geen ander.....Bij dat opnieuw deelnemen aan de maatschappij, kwam ik steeds nieuwe angsten en belemmeringen tegen waar ik van te voren nog geen rekening mee had gehouden of over na had gedacht.
Gwen Fleuren van viaWMO gaf mij die erkenning in mijn angsten en luisterde naar mijn belemmeringen of ze nou reel of niet rëeel waren. Ik als persoon voelde mij begrepen en mijn problemen werden serieus mee genomen in het vinden van een nieuwe werkplek. viaWMO zocht samen met mij naar oplossingen om te kunnen omgaan met mijn angsten en beperkingen. De inzet en de aandacht die viaWMO leverde voor mij als persoon heeft er toe geleid, dat ik weer 38 uur terug ben op de werkplek. Ik ben viaWMO (Gwen Fleuren) daarom zeer dankbaar voor de persoonlijke begeleiding en aandacht die ze mij heeft gegeven tijdens het zoeken naar een nieuwe werkplek. Ik werd als mens gezien met een verleden en niet als klantnummer 001 die zo snel mogelijk weer moest deelnemen aan de maatschappij.

 

Cliënte reguliere bemiddeling

Ik heb gekozen voor viaWMO omdat ik op zoek was naar een bureau waar ik als gehele mens gezien zou worden en dat hier ook de begeleiding op afgestemd zou zijn. Er was alle ruimte voor mij als mens met een heleboel bagage die ik meenam. Met andere woorden, er is ruimte voor de individuele mens met heel zijn hebben en houden en dat vind ik een sterk punt van viaWMO. Iets wat ik ook als prettig heb ervaren is het feit dat Gwen meeging naar gesprekken waardoor ik mij veel veiliger voelde. Het feit dat er altijd dezelfde persoon is geeft het hele gebeuren een hele persoonlijke tint en boezemt vertrouwen in. Verder kan Gwen soms heel doortastend zijn in iets wat ikzelf op dat moment als bedreigend kan ervaren, waar ik achteraf weer blij om kan zijn, denk maar eens aan mijn mailfobie...dankzij Gwen is die helemaal weg en ervaar ik er dagelijks het gemak en voordeel van. Ook het volgen van de cursussen zag ik in eerste instantie als ingewikkeld maar nu ik een jaar verder ben heb ik er enorm veel aan gehad en viel het allemaal reuze mee. Als ik de keuze opnieuw zou moeten maken zou ik direct weer voor viaWMO kiezen!

 

Cliënte reguliere bemiddeling

Wat mij het meeste opvalt is dat Gwen weet hoe ik in elkaar zit. Gwen stelt zich op in de persoon die ze helpt. Daarom kan ze goed naar andersoortige functies kijken dan wat ik gewent ben. Ze helpt mee zoeken en reikt niet alleen handvaten uit. Ze geeft goede tips om eruit te krijgen wat ik zou willen. Ik wordt serieus genomen. Gwen geeft mij het gevoel dat ik mijzelf kan zijn. Ik voel mij op mijn gemak en dat vind ik zeer belangrijk.